Най-мощният "Кадилак" до момента е с 640 конски сили

Най-мощният "Кадилак" в 112-годишната история на американската марка носи означението CTS-V и предлага 640 конски сили и 855 Нм максимален въртящ момент. Подробности за колата бяха разкрити днес.


"V-серията" на марката присъства на пазара от десет години и от компанията казват, че обединява два автомобила - луксозен седан и спортен автомобил. Новото поколение на CTS-V разчита на 6.2-литров V8 агрегат, като се ускорява до 100 км/ч за 3.7 секунди. Максималната скорост е 200 мили (почти 322 км/ч).


Автомобилът се отличава произведения от карбон преден капак, като от същия материал са също предният сплитер, спойлерът и сплитерът отзад. Спирачките са "Брембо" с дискове 390 мм отпред и 365 мм отзад. Окачването на спортната лимузина е с променливи характеристики.




В салона присъстват седалки "Рекаро", карбонови акценти и първокачествена кожена тапицерия. Приборното табло се проектира на 12.3-инчов дисплей, а аудиосистемата е Bose. На разположение е възможност за безжично зареждане на мобилен телефон.


Сред системите за сигурност и комфорт присъстват такава за автоматично паркиране, предупреждение за автомобил в мъртвата зона на огледалата, сигнализация за напускане на избраната лента за движение и т.н. Водачът може да избира между четири режима на шофиране - комфортен, спортен, за писта и за сняг.