До края на същата година били готови още две коли

...
До края на същата година били готови още две коли
Коментари Харесай

Колата, кръстена на маркиз дьо Кадилак, празнува днес рожден ден

До края на същата година били подготвени още две коли и трите са изложени на автосалона в Ню Йорк през януари 1903 година Успехът е голям - до деня на затваряне на ревюто компанията получи поръчки за 2 286 коли. Колата развива оптималната скорост от към 48 километра в час и коства 750 $. Срещу в допълнение възнаграждение можете да получите две спомагателни пътнически седалки и сгъваем мек покрив.

Кадилакът от 30 -те години на предишния век е олицетворение на лукса и техническите достижения. През 1933 година на пробен модел се появява първото без значение окачване на предните колела. През 1941 година Cadillac показва първата в света автоматизирана хидравлична трансмисия, климатична система и капачка на резервоара за гориво, скрита зад задните стопове.

.
Първият модел Cadillac от 1902 година.

След Втората международна война Cadillac се зарежда още веднъж с сила, с цел да създава най-хубавите коли в света. Моделите от 1948 година към този момент имат аеродинамични перки на задните калници. Този дизайнерски ход провокира всеобщо удивление. През 1953 година се ражда Eldorado, първият напълно нов премиум автомобил след войната. За първи път той беше оборудван с панорамно предно стъкло и отличителни фарове с „ козирки “. През 1964 година компанията създава тримилионна кола, само че не стопира дотук. През идващите три години се появяват „ завъртащи се фарове “, двуконтурна спирачна система, автоматизирана система за климатичен надзор, отопление на предните седалки и система за надзор на сцеплението Track Master.

През 1978 година дизеловите коли Cadillac стартират да слизат от поточната линия. Почти на всеки Cadillac можете да намерите усилвател на кормилното ръководство и усилватели на спирачките, климатици, електрически прозорци, серво за пренасяне на седалки, отваряне на капака на багажника и безчет удобно съоръжение.

В момента Cadillac е вторият най-стар американски производител на коли след Buick и една от най -старите марки коли в света. Превозните средства Cadillac се продават допълнително от 50 страни, най-вече в Северна Америка.

Правителството на Съединени американски щати и президентите постоянно избират Cadillac за сътрудник.

***

Антуан Ломе де Ламот де Кадилак е френски колониален админ и фамозен пълководец. Роден в фамилията на юрист Жан Ломе. На 25 години той идва в Канада, с цел да взе участие във военните дейности против ирокезите, след което се открива на територията на настоящия щат Мейн, а през 1701 година основава комерсиалния пункт Fort Pontchartrain du Détroit, който по -късно става град Детройт. От 1710 до 1717 година той ръководи цяла Френска Луизиана, само че е набеден от негови врагове и задържан на 27 септември 1717 година Затворен е в Бастилията, където прекарва пет месеца до 8 февруари 1718 година След това е оправдан и освободен. Нещо повече, награден с медал „ Сейнт Луис “ за вярна работа на Родината.

Умира на 16 октомври 1730 година

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР